Om byn Hoverberg

Byn Hoverberg ligger i Bergs kommmun i södra Jämtland.

 

Byn Berg (Hoverberg) består av de tre byarna Bergsbyn, Eltnäset och Vattviken. Både byn och kommunen har fått sitt namn av det kända landmärket Hoverberget.  Byarna ligger på den södra och östra sluttningen av Hoverberget, som i sin tur ligger på en halvö i Storsjön. Området ingår i södra Storsjöbygden, och ligger mellan Svenstavik och Myrviken.

 

I Hoverberg finns Bergs kyrka, en hembygdsgård, bygdegård, båthamn och ångbåtsbrygga,

Båthamnen har restaurang sommartid med fullständiga rättigjheter och ofta förekommande musikevent. På området finns camping och småstugor att hyra. 

Hoverbergstoppen nås med bil eller vandring uppför på stigar. Där fins servering sommartid och utsiktstorn med strålande utsikt över nejderna och fjällvärlden.

Hoverbergsgrottan vid foten av berget är skandinaviens längsta klippgrotta, öppen sommartid.

I Svenstavik (6 km från huset) som är centralort i området finns ett stort utbud av service, bl. a. en stor ICA-butik, systembolag, byggvaruhandel, konditori, apotek, hotel m.m.

Södra storsjöbygden -  är en unik kombination av gammal kulturbyggd och närhet till vildmark. 

Senaste kommentarer

07.08 | 10:13

Hej. Vi var p g att hyra ditt hus för ett par år sedan, men av olika anl var vi tvungen att avboka. Nu är vi intresserad att hyra boende 22 aug - 29 aug. Tyvärr är det tisdag-tisdag så det kanske inte går. Men vi gör ett försök. Med vänliga hälsningar Kar

21.04 | 20:30

Hej!
Va roligt att ni hittat till min hemsida!

Hälsningar Pia och hälsa på i stugan om ni är "hemma" i byn vid tillfälle.

17.04 | 08:06

Blir så påmind och nostalgisk av hoverbergsbilderna. En så vacker bygd som blir mer och mer övergiven.Som barn var jag mycket hos mormor och morfar i ErikOls

15.11 | 16:10

Det är några år sedan Lill i påsmössa expedierade lösvikt över disk till facila priser. Gällde det kläder visades man en trappa upp till annan avdelning.